OmVerkNyheterKontaktLänkar

Sök på sajten

Google Yahoo! Bing

Länkar

Blackbird's Nest.net
American version of this site.

Blackbird's New York
Blackbirds hyllning till staden New York.

Red Room
Red Room är ett socialt nätverk och en bokhandel för den litterära världen. Webb­platsen sammanför författare och läsare genom bloggar, event, poddradio och videor.


Claes Grundsten
Claes Grundsten har publicerat mer än 20 böcker och många artiklar om vildmark över hela världen. Han är en erfaren naturfotograf, som skriver en utsökt prosa.

Torgny Lilja
Torgny Lilja har studerat humaniora, journalistik och kommunikation i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Umeå, New York och Kalifornien.

Olle Wästberg
Olle Wästberg marknadsför Sverige utomlands. Han har varit generaldirektör för Svenska institutet och generalkonsul i New York.

Katja Zhylevich
Katja Zhylevich uppträder regelbundet på konserter och festivaler. Hon är utbildad i klassisk sång på Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.


Göteborgs universitet
Göteborgs universitet har uppskattningsvis 37 000 studenter and 5 900 anställda. Det är ett av de största universiteten i Norra Europa.

Stockholms universitet
Stockholms universitet har mer än 50 000 studenter och omkring 5 200 anställda. Campus är beläget i en nationalstadspark inte långt från Stockholms innerstad.

Uppsala universitet
Uppsala universitet är Nordens äldsta universitet med anor från 1477. I Uppsala kan man promenera i Linnés trädgård och följa i nobelpristagares fotspår.

Pace University
Pace University är ett topprankat universitet på nedre Manhattan i New York. Universitetet erbjuder teoretiska och yrkesinriktade utbildningar till fler än 13 000 studenter varje år.

Santa Barbara City College
SBCC är ett ledande två-årigt så kallat community college vid Stillahavskusten i södra Kalifornien. Högskolan erbjuder program i ekonomi, media, naturvetenskap och humaniora.


Sveriges Generalkonsulat i New York
Sveriges Generalkonsulat i New York är beläget på Dag Hammarskjöld Plaza. Från konsulatets lokaler på 45:e våningen har man en storslagen utsikt över centrala Manhattan.

IOGT-NTO
IOGT-NTO arbetar för en återhållsam alkohol- och drogpolitik i Sverige. Organisaionen är politiskt obunden och ingår i The International Organization of Good Templars (IOGT).

Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är ett forum för de nordiska ländernas regeringssamarbete. Rådet bildades 1971.

Strindbergsmuseet
Strindbergsmuseet har sina lokaler i August Strindbergs sista bostad i Stockholm. I en byggnad kallad "Blå Tornet" tillbringade författaren sina sista fyra år tills han dog 1912.

Naturvårdsverket
Naturvårdsverket är en statlig myndighet som arbetar med naturskydd, friluftsliv och jaktfrågor. Organisationen grundades 1967.

Svenska institutet
Svenska intitutet är en statlig myndighet som främjar Sverige utomlands. Organisationen samarbetar med svenska ambassader och konsulat över hela världen.

Svenska Turistföreningen
Svenska Turistföreningen är en frivilligorganisation med 300 000 medlemmar. Föreningen sköter vandrarhem och fjällstugor och har även ett eget förlag.


]